Kråkereds bygdeförening

Hjärtstartare

Vi har sex hjärtstartare i Ubbhult

I Sverige drabbas årligen mer än 15 000 personer av plötsligt hjärtstopp. Det finns möjlighet att överleva ett hjärtstopp om någon i närheten omedelbart larmar och startar hjärt-lungräddning. Om det dessutom finns tillgång till en defibrillator/ hjärtstartare och någon som kan använda den ökar möjligheten att överleva avsevärt.


I Ubbhult vill vi att man ska känna sig trygg och därför har vi hela sex hjärtstartare spridda över bygden. Utan goda grannar och kunskap har du dock begränsad nytta av en hjärtstartare. Därför försöker vi arrangera HLR-kurs minst en gång om året. Så ta tillfället i akt och kom på nästa kurs och fräscha upp dina kunskaper i HLR! På kartan nedan hittar du hjärtstartaren närmast dig. 


Titta gärna på utbildningsfilmen som ligger under kartan. Där kan du lära dig om både HLR, hur en hjärtstartare fungerar och hur den ska användas i skarpt läge.


Och som vi alla vet är motion viktigt för hjärthälsan, så vad passar väl bättre än att ta en promenad eller joggingtur på vår vandringsslinga? Vi ses där ute!

Skylt för hjärtstartare och kvinna som håller ett tyghjärta i förgrunden.

Bruksanvisning hjärtstartare Zoll AED Plus 

Kontaktperson

Välkommen att kontakta oss om du har några frågor. 


LARS BOSTRÖM

E-post: lars.mbox@seba-data.se

Mobil: 0707-12 74 78

Karta över hjärtstartarna i Ubbhult

Utbildningsfilm - HLR och första hjälpen, vuxen