Bygdegården_fasad söder_snö
Jag vill bli medlem
Följ oss på Instagram

Välkommen till

Vi är en ideell förening i hjärtat av Ubbhult, som aktivt arbetar med att göra vår by till
en fantastisk plats där både invånare och företag ska kunna blomstra och trivas.

Tillsammans skapar vi en attraktiv & levande landsbygd!

En levande by förutsätter naturliga mötesplatser och Kråkreds bygdeförening är en av dem
i Ubbhult ända sedan 1968.

Vi anordnar både större, årliga evenemang och mindre aktiviteter
som främjar bygden. Årets aktiviteter hittar du i vår evenemangskalender.

Behöver du större lokal till nästa

festliga tillfälle? Hyr bygdegården -
vi erbjuder 120 m2 samlingslokal
och fullutrustat kök.

I föreningen ingår även Ubbhults byalag, som för dialog både med byns invånare och externa parter såsom kommun och myndigheter. Byalaget är dessutom en given samarbetspartner vid många av föreningens event.

I samarbete med Ubbhults IF ansvarar vi även för planeringen av underhållet av vår populära vandringsslinga Nissestigen, som går runt vackra Änkatjärn. Flisning och annat arbete utförs helt ideellt med hjälp av och tillsammans med Ubbhultsborna.

Allt detta och mer därtill är möjligt tack vare våra fantastiska medlemmar, volontärer och eldsjälar som tillsammans bidrar till att hålla igång bygdegårdens verksamhet och därmed skapar en levande och attraktiv landsbygd!

Vi behöver alltid fler funktionärer till våra evenemang! Kontakta oss gärna om du har några timmar att avvara.

Alla Ubbhultsbor behövs!

Välkommen till kommande evenemang, konserter och andra trevliga aktiviteter hos Kråkereds bygdeförening!

Västgöta Hoppers - premiärspelning!
"Upptagen alla gånger"

Kom och lyssna på denna trio, som med glimten i ögat hyllar svenska jazz- och schlagerpionjärer! Vad sägs om att höra låtar av bland andra Charlie Norman, Doris Svensson och Siw Malmqvist? Konserten varvas även med visor och lite bluegrass.

Tack för ett fantastiskt 2023

Vilket aktivt och spännande år vi har haft i både föreningen och byalaget! Stort tack till alla medlemmar, volontärer och besökare för i år. Tillsammans har vi arrangerat och genomfört inte mindre än åtta (!) populära event och aktiviteter

Det som började som en tanke att hålla en enkel afterwork resulterade i Musikevent i Ubbhult med inte mindre än tre framträdanden av lokala förmågor och en världskändis under lika många månader.

Årsmötet i april var välbesökt och medlemmarna fick sig både information och smörgåstårta till livs.

Maj månad bjöd på både teaterpremiär och den traditionsenliga Ubbhult Barockfestival. Och vem minns inte vårt fina midsommarfirande i goda vänners och grannars lag!

Efter 5 år var det dags att flisa slingan igen, och under en arbetshelg i september var det drygt 40 arbetssugna bybor som hjälptes åt att få ut 220 kubikmeter träflis.

Aktivitetsåret avslutades, som sig bör, med vår rysligt populära spökpromenad där 876 modiga besökare tog sig runt Änkatjärn – och som tur var överlevde alla (tror vi i alla fall)…

Byalaget jobbar troget vidare med att agera talesgrupp gentemot kommun och andra myndigheter och informerar bygdens invånare om saker som händer och sker i Ubbhult.

Och hjärtligt tack till våra eldsjälar som ser till att hålla bygdegården i trim, både inne och ute, och som skapar alla fina vinster till våra lotterier! Ni är fantastiska!

På sidan Bilder har vi samlat foton från alla vara event under året.

Här presenterar vi föreningsnyheter- & aktiviteter och samhällsinformation som berör oss invånare och företag i Ubbhult.

BygdeNytt med tidningar och kaffekopp med logga

Bygdegården kan hyras för både fester, barnkalas, möten och andra arrangemang när du behöver större yta.
Fullutrustat kök med porslin, glas och bestick finns i direkt anslutning till festlokalen.

Bord dukat till fest när du hyr bygdegården

Föreningens aktiva medlemmar träffas hela fem gånger i veckan vid olika aktiviteter.

Följ oss på Facebook & Instagram

Där får du snabb tillgång till allt som händer i vår aktiva förening under året.

• Kommande evenemang
  • Lokala aktiviteter
  • Inbjudan till Byalagscafé
  • Arbetsdagar
  • Samhällsinformation och mycket mer!
Kråkereds bygdeförening finns på Facebook